Huldiging Winette van 't Hof

Ga naar de video impressie van de huldiging

"Goedemiddag allemaal.

Vandaag hebben wij een speciale merrie in ons midden: Winette van 't Hof, Kroon Super Preferent.

Wij, als bestuur van fokvereniging Midden Brabant, menen dat het behalen van dit predikaat zeer bijzonder is en daarom zal Winette hier vandaag, 02 september 2006, op de premiekeuring gehuldigd worden.

Winette werd geboren in 1984 bij Stal 't Hof van familie Wijgerse uit Maasbommel. Haar vader is de KEURPREFERENTE Nero van de Olde Maten en haar moeder is Zanette van de Vennen. Zanette is een dochter van de befaamde Supreme of Marshwood.

Als veulen kwam Winette in Aarle-Rixtel, bij de familie Berben. Die toen niet gedacht zou hebben, dat dit veulentje een van zijn allerbelangrijkste merries zou worden. Want zij is een van de merries die stalnaam "De Nachtegaal" groot heeft gemaakt. De merrie zelf is een best bewaarde merrie, zoals u ziet, met veel rasadel. Maar liefst 8 keer bekroond met een eerste premie en tevens heeft zij 4 keer het erekampioenschap van Midden Brabant op haar naam staan. Naast deze glorierijke keuringscarrière, presteerde zij in de fokkerij opperbest.

Bijna al haar kinderen zijn kampioen geweest. Was het niet als veulen, enter of twenter, dan wel op latere leeftijd.
Dominant van de Blikhalm is haar goedgekeurde zoon, die door zijn resultaten binnen de fokkerij, zijn definitieve goedkeuring heeft verdiend. In de vrouwelijke lijn werden geboren:

U ziet hier het veulen Zanette naast haar moeder in de baan. Winette 2, de jaarling van Winette ziet u op de tweede plaats. Achter de jaarling loopt Renette. De crack Henriette loopt op de 4e plaats en de oudste telg die er vandaag bij is, is Evinette, en zij sluit de rij.

Als alles goed gaat, verwacht Winette volgend jaar haar twintigste veulen. Dat wil dus zeggen, dat zij vanaf haar 3e jaar, elk jaar een veulen heeft gezoogd! Dat is pas een fokmerrie.

Heer Berben, Harrie en Thea, heel hartelijk dank, dat jullie de moeite wilden nemen om ons hier een aantal nakomelingen van Winette te laten zien. Wie weet wordt Winette vandaag voor de 5e keer erekampioen van Midden Brabant. Zij gaat daarvoor in ieder geval de strijd aan met haar dochters. Wij feliciteren Winette en haar eigenaar met het SUPERPREFERENTSCHAP en wensen familie Berben-Swinkels nog veel plezier met deze kapitale merrie en onszelf ook, zodat ook wij nog lang mogen genieten van haar beste fokproducten.

De voorzitter zal nu namens de fokvereniging een blijvende herinnering uitreiken aan haar eigenaar."

Voor een foto-impressie, klik hier.
Voor een video-impressie, klik hier.